Παραδοσιακή Συνταγή από το Πλωμάρι της Λέσβου.
Απίστευτα νόστιμα, για τραγανό Γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα Σιμιγδαλιού.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε είναι βέβαιο!
250 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2 φλούδες Λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
300 γρ. κρέμα γάλακτος
175 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουτ. σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας για Πίτες250 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2 φλούδες Λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
700 γρ. Γάλα300 γρ. κρέμα γάλακτος
175 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουτ. σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Bake It