Γιαουρτογλυκό με κεράσια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιαουρτογλυκό με κεράσια

Ελαφρύ και δροσερό!!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
1/2 φλ. γλυκό κεράσι ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. από το σιρόπι
Μια χούφτα φρέσκα κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι και κομμένα στην μέση

Εκτέλεση
Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο.
Τα στρώνω σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι 24εκ και πιέζω να πάει παντού.
Βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει. 
Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα το γιαούρτι με το σιρόπι και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού.
Προσθέτω το ένα φακελάκι ζελέ που το έχω διαλύσει με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήσει να κρυώσει.
Ανακατεύω καλά.
Αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο την κρέμα να σφίξει λίγο και μετά την στρώνω πάνω από το μπισκότα. Αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού έχει παγώσει η κρέμα φτιάχνω το υπόλοιπο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνω στο ψυγείο μισή ώρα περίπου να κρυώσει. 
Στρώνω τα φρέσκα κεράσια πάνω από την κρέμα και μετά σιγά - σιγά με μια κουτάλα βάζω το ζελέ.
Αφήνω να παγώσει καλά.