Κοχύλια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοχύλια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο

Έγινε πεντανόστιμο!! Τα κοχύλια γέμισαν με κιμά και σάλτσα μόνα τους!

Φτιάχνουμε τον κιμά 
Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι, λίγο βασιλικό φρέσκο, 600 γρ. κιμά χοιρινό, 50 γρ. κρασί λευκό, 1 κύβο κότας, 500γρ γρ. ντομάτα κονκασέ, 1 κ.σ. κέτσαπ και αφήνουμε για 10 να βράσουν.

Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε 500 γρ. κοχύλια σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας μείον 3 λεπτά σε ζεστό νερό με αλάτι.
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
 
Για την κρέμα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά, προσθέτουμε 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό, 100γρ φέτα, ξύσμα ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο βασικό.
Ανακατεύουμε τα κοχύλια με τον κιμά σε ένα σκεύος του φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε την κρέμα γιαούρτι σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα..