
Έγινε πεντανόστιμο!! Τα κοχύλια γέμισαν με κιμά και σάλτσα μόνα τους!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τον κιμά
Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι, λίγο βασιλικό φρέσκο, 600 γρ. κιμά χοιρινό, 50 γρ. κρασί λευκό, 1 κύβο κότας, 500γρ γρ. ντομάτα κονκασέ, 1 κ.σ. κέτσαπ και αφήνουμε για 10 να βράσουν.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε 500 γρ. κοχύλια σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας μείον 3 λεπτά σε ζεστό νερό με αλάτι.Στραγγίζουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Για την κρέμα
Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά, προσθέτουμε 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό, 100γρ φέτα, ξύσμα ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο βασικό.Ανακατεύουμε τα κοχύλια με τον κιμά σε ένα σκεύος του φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε την κρέμα γιαούρτι σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα..
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε την κρέμα γιαούρτι σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα..


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi