Μοσχαράκι κοκκινιστό



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι κοκκινιστό

Κλασικό μαμαδίστικο φαγάκι!

Υλικά
1 300. γρ μοσχαράκι ντόπιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/3 χυμό ντομάτας από το κουτάκι του Pummaro
1 ποτηράκι κρασί
3 - 4 γαρυφαλλάκια
5 - 6 κόκκους μπαχάρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει.
Βάζουμε τα μπαχαρικά με το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, ρίχνουμε το σκόρδο ανακατεύουμε δυο τρεις γύρους, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας να ψηθεί για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το Pummaro, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά και να γλυκάνει η ντομάτα,
Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.