
Μια νόστιμη Κυπριακή τυροπιτούλα για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας!
6 αυγα
5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 χαλούμια τριμμένα (κυπριακό τυρί)
1 1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι δυόσμο ξηρό ή φρέσκο
4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
Υλικά
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο η σπορέλαιο6 αυγα
5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 χαλούμια τριμμένα (κυπριακό τυρί)
1 1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι δυόσμο ξηρό ή φρέσκο
4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
Αναμιγνύω όλα τα υλικά μαζί και τελευταίο προσθέτω το αλεύρι.Η ζύμη πρέπει να γίνει όπως ένα κέικ απλό.
Βάζω χαρτί φούρνου σε μια φόρμα, βάζω το μείγμα και από πάνω πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει την βγάζω με από τη φόρμα για να μην σπάσει.
Βάζω χαρτί φούρνου σε μια φόρμα, βάζω το μείγμα και από πάνω πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει την βγάζω με από τη φόρμα για να μην σπάσει.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Agapiou