Σπανακοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σπανακοτυρόπιτα

Νόστιμη Σπανακοτυρόπιτα τραγανή μπουκιά και συχώριο !!!!!

Υλικά Ζύμης:
1 κιλό αλεύρι για πίτες,
2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό,
4 κ σ. ξίδι,
4 κ.σ. ελαιολαδο,
1 κουτ. γλυκού μαγιά ξερή,
1 και 1/2 κ.γ. αλάτι!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην λεκάνη το μισό αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγα - σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ Υλικά:
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ζεματισμένο που το βάζουμε σε σουρωτήρι και το στύβουμε με τα χέρια καλά, 
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 
300 γρ τριμμένη φέτα, 
50 γρ ελαιόλαδο,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι 
εάν θέλουμε βάζουμε 2 αυγά χτυπημένα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:
Κόβουμε την ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.
Βάζουμε τα 3 φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα.
Και στην συνέχεια ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.
Λαδώνουμε το ταψί και το βάζουμε στον πάτο.
Ρίχνουμε τη μισή γέμιση διάσπαρτα.
Παίρνουμε ένα φυλλαράκι και το ανοίγουμε ένα φύλλο.
Το βάζουμε πάνω στην γέμιση.
Ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη γέμιση.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με τα υπόλοιπα φυλλαράκια την ίδια διαδικασία με τα πρώτα 3.
Το βάζουμε σουρωτά πάνω στην γέμιση.
Τέλος λιώνουμε 100 γρ Βιτάμ, ρίχνουμε μέσα 100 ml σπορελαιο και 100 m ελαιόλαδο και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Εμένα μου πήρε 1 ώρα.
Όταν την βγάζουμε την ραντίζουμε με νερό και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας.