Κροκέτες μπακαλιάρου



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κροκέτες μπακαλιάρου

Για της κροκέτες.
500 γρ. μπακαλιάρος, ξαρμυρισμένος
300 γρ. πατάτες βρασμένες
1 κρόκος αυγού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιούμενη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκο
1 κ.σ μαραθόσπορος, τριμμένος
λίγος άνηθος , ψιλοκομμένος
λίγος μαϊντανό, ψιλοκομμένος

Για το πανάρισμα
φρυγανιά τριμμένο
100 γρ. αλεύρι
100γρ πολέντα
100 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Με προσοχή αφαιρούμε τυχόν κόκαλα και μαδάμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια. 
Τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Πλάθουμε μπαλάκια των 25 γρ. και τοποθετούμε στην κατάψυξη για να σφίξουν.
Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με την πολέντα και το κορν φλάουρ. 
Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. 
Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και τέλος βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. 
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει. 
Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.