
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά1 κούπα του nescafe αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, το λάδι και το μπέικιν και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ταψί 35 χ 24 εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας.
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι
200 γρ. νερό200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά.Ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, όχι καυτά απλά να είναι ζεστά, και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του
Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε και 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα μέσα στη σαντιγί, εγώ δεν το έκανα αυτή τη φορά.
Υλικά για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλΑν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε και 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα μέσα στη σαντιγί, εγώ δεν το έκανα αυτή τη φορά.
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μέχρι να σφίξει καλά.Φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!
2 κούπες καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα στο μπλέντερ
Υλικά για το γλάσο
180 γρ. φρέσκο γάλα300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιάστε το.Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε επάνω τα τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.




Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou