Πάστα ταψιού με λευκό παντεσπάνι και καβουρδισμένα αμύγδαλα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα ταψιού με λευκό παντεσπάνι και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 κούπα του nescafe αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, το λάδι και το μπέικιν και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ταψί 35 χ 24 εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας.

Υλικά για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ

Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά.
Ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, όχι καυτά απλά να είναι ζεστά, και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του

Υλικά για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε και 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα μέσα στη σαντιγί, εγώ δεν το έκανα αυτή τη φορά.

Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μέχρι να σφίξει καλά.
Φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!
2 κούπες καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα στο μπλέντερ

Υλικά για το γλάσο
180 γρ. φρέσκο γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο

Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιάστε το.
Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε επάνω τα τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.