Σπέσιαλ τούρτα Ferrero

Υλικά

2 πακέτα γκοφρέτες πραλίνα φουντουκιού

Για την κρέμα πατισερί σοκολάτας

1 λίτρο γάλα,
5 κουτ. σούπας ζάχαρη,
4 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κουτ. σούπας γεμάτες αλεύρι,
4 κουτ. σούπας κακάο,
50 γρ βούτυρο,
100 γρ. κουβερτούρα,
100 γρ. φουντούκια

Για το γλάσο

200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής,
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο,
100 γρ φουντούκια θρυμματισμένα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την κρέμα. Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ - αλεύρι - κακάο.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο - κουβερτούρα - φουντούκια.
Βάζουμε στο σκεύος μας μια σειρά στο πάτο γκοφρέτες, ρίχνουμε καυτή την μισή κρέμα και πάνω στην κρέμα βάζουμε μια σειρά γκοφρέτες, ξανά κρέμα και τέλος γκοφρέτες.
Κάνουμε και το ΓΛΑΣΟ και το ρίχνουμε πάνω.
Διακοσμούμε με σοκολατάκια Ferrero και καβουρντισμένα φουντούκια.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou