Ρεβανί Βέροιας



Μια συνταγή της κυρίας Stavroula Orgasli για ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ  από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ρεβανί Βέροιας

Υλικά
5 αυγά 
1,5 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη
1,5 κούπα του νεσκαφέ σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες του νεσκαφέ αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 μπέικιν
1 βανίλια
2 μικρά παραδοσιακά γιαούρτια

Χρησιμοποιούμε 2 μπολ. 
Στο ένα χτυπάμε μαρέγκα με 1/2 κούπα ζάχαρη.
Στο άλλο τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα άλλα υλικά και τέλος προσεχτικά την μαρέγκα.
Βάζουμε στο βαθύ ταψί της κουζίνας και ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.

Σιρόπι (κρύο)
6 κούπες του νεσκαφέ νερό
6 κούπες του νεσκαφέ ζάχαρη
1 βανίλια