
Δικη μου συνταγη δοκιμασμενη απειρες φορες! Δε την αλλαζω ειναι απο τη γιαγια μου.
Δεν εχετε φαει καλυτερες σας το υπογραφω!!
1/2 κιλο φετα πιπερατη αλμυρη
Ριγανη
Πιπερι
2 κ.σ. Αλευρι
2 κ.σ. Λαδι
100 ml κρεμα γαλακτος (προαιρετικα)
Δεν εχετε φαει καλυτερες σας το υπογραφω!!
Πανευκολες και πεντανοστιμες για ατελειωτες βουτιες με χωριατικο ψωμακι!
Υλικά
1 κιλο γαριδες (ολοκληρες εννοειται)1/2 κιλο φετα πιπερατη αλμυρη
Ριγανη
Πιπερι
2 κ.σ. Αλευρι
2 κ.σ. Λαδι
100 ml κρεμα γαλακτος (προαιρετικα)
Εκτέλεση
Βραζουμε 6 λεπτα τις γαριδες.Αφαιρουμε και κραταμε το ζωμο τους.
Σε τηγανι βαζουμε λαδι και αλευρι (ρου) ανακατευουμε να γινουν γρομπαλακια και ριχνουμε τις γαριδες.
Επειτα κουταλια - κουταλια τον ζωμο ισα να σκεπαστουν, οχι παραπανω.
Αφηνουμε λιγο και θρυμματιζουμε σιγα - σιγα τη φετα και θα αρχισει να δενει.
Πιπερι και ολη τη φετα.
Μολις δεσει ριχνω την κρεμα, ριγανη και ετοιμο.
Συνοδευει αψογα και μακαροναδα!
Δημιουργός συνταγής: Τζωρτζίνα Κοκκότη