Πατάτες Ογκρατέν στα πήλινα



Μια συνταγή της κυρίας Stella Emmanouil για ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΣΤΑ ΠΗΛΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Πατάτες Ογκρατέν στα πήλινα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ 6 ΠΗΛΙΝΑ
Έκοψα πατατουλες σε φετες, εκανα μια στρωση και τις αλατισα ελαφρως.
Έτριψα απο πανω φετα και γκουντα.
Έπειτα καλυψα με αλλη μια στρωση πατατουλες και αλατισα.
Σε ενα κατσαρολακι εβαλα 750 γρ. γαλα, 1 γεματη κ.σ. Βιτάμ, 2 γεματες κ.σ. αλευρι, 2 κροκους αυγων, λιγο αλατι και πιπερι και τα ζεστανα ανακατευοντας τα ισα - ισα να λιωσει το Βιταμ. Δεν τα κανουμε κρεμα!
Τα εριξα με μια κουταλα μεσα στα πηλινα ωσπου να καλυφτουν οι πατατουλες κι απο πανω εβαλα 2 - 3 μικρα κομματακια Βιτάμ.
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 220 βαθμούς με αντιστασεις για 1,5 ωρα.
Το μιγμα του γαλακτος ειναι ρευτσο γιατι ειναι ωμες οι πατατουλες και στην ουσια βραζουν μεσα στο μιγμα.
Τυρια μπορειτε να βαλετε της αρεσκειας σας!
Προσοχη στο αλατι γιατι τα τυρια ειναι αλμυρα!
Ειναι τοσο απλο, αλλα τοσο νοστιμο!