
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 170 γρ. ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μισό κουταλάκι, εμάς μας αρέσει το μαχλέπι) και 1 δάκρυ μαστίχας (το έβαλα με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και το κοπάνισα στο γουδί) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Το αφαιρώ από τη φωτιά και το βάζω σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο μείγμα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετώ στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες.
- Στο μεταξύ κόβω πολύ μικρά κυβάκια το τσουρέκι και το ψήνω στους 170°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
- Εφόσον περάσουν οι 4 - 5 ώρες χτυπάω το μείγμα στο μίξερ ίσα που να αφρατέψει όχι να σφίξει θα είναι ακόμα ρευστό, προσοχή όχι παραπάνω, και προσθέτω τα κυβάκια του τσουρεκιού.
- Βάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα μιας χρήσης, σκεπάζω με μεμβράνη και το τοποθετώ στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
- Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρω και το γαρνίρω με σοκολάτα γάλακτος και καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Δημιουργός συνταγής: Alice Chavela