Αλμυρό κέικ με λουκάνικα Φρανκφούρτης



Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Αλμυρό κέικ με λουκάνικα Φρανκφούρτης

Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
4 αυγά χωρισμένα (οι κρόκοι απ' τα ασπράδια)
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα βούτυρο Soft
1 κούπα τριμμένο κασέρι με τριμμένη φέτα

Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. 
Χτυπάω λίγο το βούτυρο (με τα χέρια) ν' αφρατέψει, ρίχνω τα κροκάδια ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω μαζί με τα τριμμένα τυριά. 
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνω κι ανακατεύω σε δόσεις εναλλάξ με το αλεύρι στο προηγούμενο μίγμα.
Βάζω το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα. 
Τοποθετώ τα λουκάνικα κατά μήκος της φόρμας σε δύο σειρές, κι αδειάζω το υπόλοιπο μίγμα από πάνω. 
Ψήνω το κέικ στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά (να πάρει λίγο χρώμα). 
Διακοσμώ αν θέλω με τριμμένο κασέρι και λουκανικάκια.
Είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για μπουφέ!