Γεμιστά ψωμάκια



Μια συνταγή της κυρίας Olga Sv για ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Γεμιστά ψωμάκια

Υλικά:
1 ξηρή μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό + 1 ασπράδι (ο άλλος κρόκος για επάληψη)
1 φλιτζάνα χλιαρό γάλα
1/2 φλιτζάνα σπορέλαιο
500 γρ. περίπου απλό αλεύρι

Γέμιση:
1 συσκευασία κρέμα τυρί
10 φέτες σαλάμι μπίρας ή αέρος σε μικρά κομματάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή κομματάκια
λίγο σουσάμι
λίγο παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:
Βάζω σε μπολ τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να ενεργοποιηθεί ή μαγιά.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω, αφήνω να φουσκώσει.
Κόβω ζυμάρι ίσα με 1 μανταρίνι, βάζω γέμιση και κλείνω σε πουγκί.
Τα βάζω σε λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω, αραιά λίγο γιατί φουσκώνουν.
Αλείφω με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνω με αντιστάσεις, στους 180 - 200 βαθμούς να ροδίσουν από πάνω και κάτω.