
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό + 1 ασπράδι (ο άλλος κρόκος για επάλυψη)
1 φλιτζάνα χλιαρό γάλα
1/2 φλιτζάνα σπορέλαιο
500 γρ. περίπου απλό αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό + 1 ασπράδι (ο άλλος κρόκος για επάλυψη)
1 φλιτζάνα χλιαρό γάλα
1/2 φλιτζάνα σπορέλαιο
500 γρ. περίπου απλό αλεύρι
Γέμιση
1 συσκευασία κρέμα τυρί10 φέτες σαλάμι μπίρας ή αέρος σε μικρά κομματάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή κομματάκια
λίγο σουσάμι
λίγο παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βάζω σε μπολ τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να ενεργοποιηθεί ή μαγιά.Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω, αφήνω να φουσκώσει.
Κόβω ζυμάρι ίσα με 1 μανταρίνι, βάζω γέμιση και κλείνω σε πουγκί.
Κόβω ζυμάρι ίσα με 1 μανταρίνι, βάζω γέμιση και κλείνω σε πουγκί.
Τα βάζω σε λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω, αραιά λίγο γιατί φουσκώνουν.
Αλείφω με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνω με αντιστάσεις, στους 180 - 200 βαθμούς να ροδίσουν από πάνω και κάτω.

Δημιουργός συνταγής: Olga Sv