Κροκέτες κοτόπουλο



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Koumoutsakis‎ για ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κροκέτες κοτόπουλο

Σας έχω τον καλύτερο μεζέ για μπύρα και ούζο!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισα 2 στήθη κότας, τα έκοψα κιμά στο μούλτι, έριξα 2 αυγά, αλατοπίπερο, φρυγανιά μια κούπα περίπου, μια κουταλιά λάδι, μαϊντανό, δυόσμο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα,  μια κουταλιά μουστάρδα, μισή κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα Δωδώνης και 1 κ.γ. μπέικιν, τα ζύμωσα και έβαλα το μπολ στο ψυγείο για λίγο.
Σε ένα πιάτο χτύπησα 2 αυγά με λίγο νερό, σε άλλο πιάτο έβαλα φρυγανιά και σε άλλο αλεύρι.
Έπλασα κεφτεδάκια όχι πολύ μεγάλα (π.χ. σαν καρύδι) πρώτα τα αλεύρωσα, μετά τα πέρασα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.
Μετά στο τηγάνι με σπορέλαιο!
Είναι αφράτα και πολύ νόστιμα.
Συνοδεύονται με χόρτα, βλήτα και πατατούλες τηγανητές.