Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με φράουλες και μασκαρπόνε


Μια συνταγή της κυρίας Kalli Greatheart για ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ από την ομάδα στο Facebook Ανθισμένη Κουζίνα (γευστικες δημιουργιες)


Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με φράουλες και μασκαρπόνε

Υλικά
μία φόρμα 23 * 15 πόντους (6 κομμ.)
1 κουτί μπισκότα 200 γραμμαρίων (περισσεύουν)
250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1/2 με 1 κεσεδάκι φράουλες (όσο γράφει στο ζελέ)
1 φακελάκι κρύο ζελέ κεράσι ή φράουλας
50 με 100 ml χλιαρό γάλα

Κόβουμε σε κομμάτια τις φράουλες, προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ και λιώνουμε με το μίξερ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο από τον πολτό φράουλας ώστε να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αλείφουμε τον πάτο της φόρμας με λίγη κρέμα.
Βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα τοποθετούμε δίπλα - δίπλα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της φόρμας.
Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το μισό πολτό φράουλας και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα και κρέμα.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε διάφορα σημεία τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και δίνουμε σχήμα στο γλυκό.
Το γαρνίρουμε με σπασμένα μπισκότα και φράουλες και το αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο πριν το κόψουμε.
Εάν περίσσεψε πολτός τον σερβίρουμε με τα κομμάτια.