Μπισκότα κρασάτα



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη για ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΡΑΣΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπισκότα κρασάτα

Αγαπημένη η συνταγή που θα σας δώσω σήμερα, από τις συνταγές της μητέρας μου, γεμάτη αρώματα, με τραγανή υφή και πεντανόστιμη γεύση.

Το ποτήρι που χρησιμοποίησα έχει χωρητικότητα 300 ml.
Υλικά:
2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι να μυρίσει, ανακατεύοντας το συχνά.
 
Προσοχή μην καεί, γιατί θα πικρίζει.
Σε λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και με το χέρι ανακατεύουμε να διαλυθεί όσο γίνεται περισσότερο η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, βάζουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και τα προσθέτουμε.
Συμπληρώνουμε την κανέλα και πάλι με το χέρι ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε στο μείγμα λίγο αλεύρι και μετά προσθέτουμε το σουσάμι.
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι που μέσα έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε απαλά, διπλώνοντας το ζυμάρι, όχι πολύ γιατί θα "βγάλει" το λάδι του.
Ίσα να απορροφηθεί το αλεύρι.
Εγώ τα έκοψα με μηχανή, αλλά μπορείτε να τα κάνετε ότι σχήμα θέλετε.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 20 -25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.