Κέικ καρύδας με επικάλυψη σαντιγί και φρέσκα φρούτα



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ καρύδας με επικάλυψη σαντιγί και φρέσκα φρούτα

Υλικά:
200 γρ. ηλιέλαιο, η φρέσκο βούτυρο, ( έβαλα ηλιέλαιο) 
3 αυγά, 
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 
200 γρ ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική
200 γρ. τρίμμα καρύδας
5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
5 γρ. ξύσμα λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας Χίου
λαδόκολλα

Για την επικάλυψη:
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρ. ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά)
Για το γαρνίρισμα φρούτων :
300 γρ. φράουλες σε φέτες λεπτές
180 γρ. ακτινίδιο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο, στους 180ο c στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ, χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα το ηλιέλαιο, η το βούτυρο λιωμένο, μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτω κατόπιν τα αυγά, ένα ένα. Συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, το λικέρ μαστίχας , την καρύδα, και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά. Ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα, , με τον γάντζο του μίξερ, η με σπάτουλα, στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνω την ζύμη μέσα, και ψήνω για 35’.Βγάζω, και μέχρι να κρυώσει, χτυπώ την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη( εγώ δεν βάζω) από σουρωτήρι, σε σφιχτή σαντιγί, ξαναβάζω πίσω στο ψυγείο. Ξεφορμάρω το κέικ, αναποδογυρίζοντας το, επάνω σε πιατέλα, η ανάλογη βάση για γλυκά, αφαιρώ την λαδόκολλα, και μόλις κρυώσει εντελώς, καλύπτω την επιφάνεια του, και τα πλαϊνά με σαντιγί. Ξαναβάζω στο ψυγείο, και συνεχίζω, κόβοντας τις φράουλες σε ωραίες λεπτές φέτες, ακολουθούν τα ακτινίδια, τα ξεφλουδίζω, τα κόβω στην μέση, και μετά σε λεπτές φέτες. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο, και γαρνίρω τη επιφάνεια, και τα πλαϊνά μέρη με τα φρούτα, σε σχέδια της φαντασίας μου.
Σημείωση:
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο. όσο μένει, τόσο πιο ωραίο γίνετε. Όλα τα υλικά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου, εκτός της κρέμας γάλακτος.
Οι δόσεις είναι για ταψί 28 εκ.