Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά

ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ ΦΑΓΑΚΙ!

Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο αρακά κατεψυγμένο (450 γρ.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες -προαιρετικά
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας -πελτέ -
2 με 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες ή χυμό
Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρέας και το σοτάρουμε για 5’.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα -πελτέ- και τις τριμμένες ντομάτες καθώς και 4 κούπες νερό.
Μόλις πάρει βράση το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας για 45΄.
Στα 30’ ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες .
Προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ακόμα.