Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ


ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ ΦΑΓΑΚΙ!

Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο αρακά κατεψυγμένο (450 γρ.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες -προαιρετικά
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας -πελτέ -
2 με 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες ή χυμό
Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρέας και το σοτάρουμε για 5’.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα -πελτέ- και τις τριμμένες ντομάτες καθώς και 4 κούπες νερό.
Μόλις πάρει βράση το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας για 45΄.
Στα 30’ ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες .
Προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ακόμα.