Φανταστικές χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στην κατσαρόλα



ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω την νοστιμιά του.
Όταν είδα αυτή τη συνταγή στην φίλη μου Πόπη Μητραλέλη ήμουν σίγουρη ότι θα ξετρελαθώ με τη γεύση και είχα δίκιο πραγματικά το απολαύσαμε!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σήμερα έφτιαξα χοιρινές λαιμού.
Βέβαια οι παλιές συνήθιζαν τη Φυτίνη.
Εγώ αντικατέστησα με αγελαδινό βούτυρο και πρόσθεσα και λίγο λευκό κρασί και γλυκιά πάπρικα.
Σε ένα πλακερό σκεύος ζέστανα (να μην κάψει) ελάχιστο βούτυρο και σοτάρισα τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αλατοπιπέρωσα μέσα στο σκεύος.
Έσβησα με κρασί και αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ, έριξα κρεμμύδια και ντομάτες κομμένα σε τέταρτα και 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο (όσες είναι οι μπριζόλες, τόσα και τα κρεμμύδια και οι ντομάτες), ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, γλυκιά πάπρικα και αρκετή ρίγανη.
Σκέπασα κι άφησα να σιγοβράζει για 2 ώρες. 
Στο τέλος πρόσθεσα λίγο μαϊντανό. 
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι να μην προσθέσουμε καθόλου νερό, αλλά να μαγειρευτεί με τα υγρά των λαχανικών. Και το πολύ σιγανό μαγείρεμα. 
Το πόσο αρωματικό γίνεται και το πως λιώνει το κρέας, δεν περιγράφεται!


Credits:
Σούλα Λεβέντη