Τιραμισού



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τιραμισού

Ένα από τα διασημότερα Ιταλικά γλυκά που έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.

Υλικά
1 Μόρφατ
250 γρ Φιλαδέλφεια
250 γρ άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 βανίλια
1 κουβερτούρα τριμμένη
3 πακέτα σαβαγιάρ

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό με 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ και 1 κουταλιά της σούπας κακάο. 
Το βάζουμε στη φωτιά να χλιαρύνει το νερό και να λιώσουν οι σκόνες (όχι να ζεσταθεί). 
Σε ένα ταψάκι ή τάπερ παίρνουμε ένα - ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στο μείγμα με το νερό και τις σκόνες και τα αραδιάζουμε με τη σειρά μέχρι να τελειώσει η μια στρώση.
Από πάνω βάζουμε κρέμα, ξανά μπισκότα και τέλος πάλι κρέμα. 
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και από πάνω πασπαλίζουμε κακάο και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!