Κουλουράκια Σμυρνέικα

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ


Αυτά τα κουλουράκια είναι τέλεια για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή να τα προσφέρετε στους φίλους και την οικογένειά σας.


Υλικά: 

  • 250 γρ. βούτυρο (π.χ. Λούρπακ) 
  • 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 
  • 2 αυγά 
  • 2 κρόκους αυγών 
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  3. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. 
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. βαρκούλες, πλεξούδες, στρογγυλά). 
  8. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  9. Χτυπάμε το ένα ασπράδι με λίγο νεράκι και αλείφουμε τα κουλουράκια για να πάρουν ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο. 
  10. Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους. 
  11. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρά πριν τα βγάλουμε από το ταψί. 

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ 

Δημιουργός Συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget