Ρεβίθια στο φούρνο


ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά
Μισό κιλό ρεβίθια
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Τρία κρεμμύδια ξερά
Μια πιπεριά Φλωρίνης..
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα..
Δύο φύλλα δάφνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Λεμόνι

Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό βρύσης.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, προσθέτουμε νερό βρύσης και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.
Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει αρκετά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα βράζουμε.
Εγώ τα έβρασα σε χύτρα για 20 λεπτά αλλά μπορούμε και σε απλή κατσαρόλα.
Τα βάζουμε σε ταψί με το ζουμί τους, προσθέτουμε τη σάλτσα το αλάτι τα φύλλα δάφνης την πιπεριά Φλωρίνης και τα υπόλοιπα υλικά και ένα ακόμη φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Στεργιου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες συνταγές στο Google News!