Πάστα Φλώρα



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη για ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα Φλώρα

Μια πολύ νόστιμη μπισκοτένια πάστα Φλώρα έφτιαξα σήμερα και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

Υλικά:
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ.. μπέικιν πάουντερ
40 γρ. ζάχαρη άχνη
210 γρ. βούτυρο γάλακτος κρύο (από το ψυγείο) κομμένο σε μικρούς κύβους (εγώ προτιμώ το LURPAK)

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την άχνη και μέσα κόβουμε σε μικρούς κύβους το βούτυρο (από το ψυγείο).
Με το χέρι τα τρίβουμε όλα μαζί ζυμώνοντας τα συγχρόνως, όσο γίνεται πιο πολύ να ενσωματωθούν και να γίνουν σαν θρύμματα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα 1/2 λεμονιού, 1 αυγό αχτύπητο, 30 ml κονιάκ, τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνουν ζυμάρι, το κάνουμε μια μπαλίτσα, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της φόρμας ή ταρτιέρας.
Κρατάμε λίγο από το ζυμάρι για το στόλισμα.
Ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τον πλάστη στη διάμετρο της ταρτιέρας μας ή της φόρμας με τσέρκι και το βάζουμε στον πάτο της φόρμας.
Κόβουμε το ζυμάρι που περισσεύει από τα πλάγια.
Τρυπάμε περιμετρικά με πιρούνι το ζυμάρι.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας(έβαλα σπιτική μαρμελάδα με γεύση πορτοκάλι-μήλο-καρότο-κανέλα 500γρ.)
Στολίζουμε με ότι σχέδιο θέλουμε με το ζυμάρι που κρατήσαμε.
Την αλείφουμε με ασπράδι αυγού, μόνο το ζυμάρι, πριν την ψήσουμε.
Ψήνουμε 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο.
Στους 170 βαθμούς αν είναι δυνατός ο φούρνος.