Νηστίσιμη κρέμα τριαντάφυλλο (Ροδόκρεμα)



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (ΡΟΔΟΚΡΕΜΑ) από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη κρέμα τριαντάφυλλο (Ροδόκρεμα)
  
Μια ιδιαίτερα αρωματική και δροσερή κρέμα!

Υλικά (για 7 μπολ)
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι σωλήνας ροδόνερο
9 κουτ. σ. κορν Φλάουρ
5 κουτ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
3 σταγόνες αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου βρώσιμα ( προαιρετικά )
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο ( έβαλα 7 σταγόνες )

Για το γαρνίρισμα:
Σιρόπι τριαντάφυλλο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζω το ροδόνερο μαζί με 2 1/2 ποτήρια νερό, την ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και τις σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου.
Στο υπόλοιπο μισό ποτήρι νερό που έμεινε διαλύω το κορν Φλάουρ.
Μετά βράζω πρώτα το ζαχαρόνερο και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το κορν Φλάουρ.
Ανακατεύω συνέχεια δε, με αυγοδαρτη, δεξιόστροφα και αριστερόστροφα, σε δυνατή φωτιά, και μόλις δω ότι η κρέμα άρχισε να πήζει αποσύρω από την φωτιά, αποφεύγοντας έτσι το σβόλιασμα, και ανακατεύω ζωηρά εκτός εστίας μέχρι να πήξει.
Βρέχω τα μπολάκια που θα βάλω την κρέμα με νερό και μοιράζω την κρέμα μέσα. 
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τα μπολ, ξεφορμάρω σε πιάτο η πιατέλα αν θέλω, αλλιώς λούζω την επιφάνεια της κρέμας, με 1 κουτ. γ. σιρόπι τριαντάφυλλο.