Γύρος κοτόπουλο και σπιτικές πίτες για σουβλάκι



ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


Υλικά Για 7 πίτες
100 γρ. γάλα
200 γρ. νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές λάδι
1 αυγό
450 - 500 γρ. αλεύρι
προς το τέλος 40 γρ. βούτυρο

Αφού φουσκώσει ανοίγουμε τις πίτες, τις αφήνουμε 10 λεπτά και τηγανίζουμε!

Γύρος κοτόπουλο

φιλέτο μπούτι 1 κιλό

Μαρινάδα
Αλέθουμε ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο και παίρνουμε μόνο το ζουμί, 
1 κουταλάκι πελτέ, 
3 - 4 κουταλιές λάδι, 
1 κουταλιά γιαουρτι,
1 κουταλάκι αλάτι 
καπνιστή πάπρικα 
πιπέρι μαύρο 
θυμάρι 
μισό κουταλάκι σόδα μέσα στο χυμό από μισό λεμόνι 

Τα ανακατεύουμε και βάζουμε για μια νύχτα το κοτόπουλο στο ψυγείο.
Την επόμενη το βάζουμε σε λαδόκολλα, το κάνουμε σαν σαλάμι. μετά μεμβράνη και στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε.
Αφού βγάλουμε το παγωμένο κοτόπουλο, μια ώρα μετά μπορούμε να το κόψουμε.
Το τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο ή το ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.




Δημιουργός συνταγής: Litsa Mouta

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!