Πορτοκαλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Kalli Greatheart για ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Ανθισμένη Κουζίνα (γευστικες δημιουργιες)


Πορτοκαλόπιτα

Σιρόπι
400 gr ζάχαρη
500 ml νερό
150 ml χυμός πορτοκαλιού
μισό λεμόνι (το χυμό του)
1 ξυλάκι κανέλας
μία φλούδα πορτοκαλιού

Τα βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε
μία βανίλια

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Υλικά
200 ml λάδι
150 gr ζάχαρη
4 αυγά
Τα χτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε:
1 baking powder
χυμός ενός πορτοκαλιού
Πάλι τα χτυπάμε και προσθέτουμε:
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
Τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί και το αφήνουμε στην άκρη.

1 πακέτο φύλλο κρούστας (μπορεί να περισσέψουν 3 - 4 φύλλα)

Σε μία φόρμα βάζουμε τα φύλλα μαζεύοντας τα σαν ακορντεόν, αφού την έχουμε βουτυρώσει πιο μπροστά.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω τους.
Τη στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όσο είναι ζεστή, τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, αφού την τρυπήσουμε με μία οδοντογλυφίδα.