Πάστα ταψιού κομμένη σε μικρά παστάκια



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα ταψιού κομμένη σε μικρά παστάκια

Εύκολο και πεντανόστιμο!

Υλικά
Παντεσπάνι
9 αυγά
270 γρ ζάχαρη
2 γρ αλάτι
2 βανίλιες
100 γρ κορν φλάουρ
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κακάο
40 γρ βούτυρο λιωμένο

Γέμιση υλικά
2 φακ. Γιώτης κρέμα μιλφέιγ
1320ml γάλα

Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα

Γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
200 ml γάλα
2 κ.σ.. σπορέλαιο

Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, αλάτι, βανίλιες.
Έπειτα ρίχνουμε 2 φορές κοκκινισμένα αλεύρι, κορν φλάουρ και κακάο.
Ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος το βούτυρο. 
Έψησα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, πάνω - κάτω αντιστάσεις. 
Έβγαλα 3 παντεσπάνια.

Εκτέλεση γλάσο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. 
Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. 
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.

Σιρόπι υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Λίγο χυμό λεμόνι

Στόλισμα
Σαντιγί φυτική στη πράσινη συσκευασία
Κερασάκι γλασέ
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 21 κομμάτια.