Ατομικά γλυκάκια ψυγείου τύπου cheesecake


Μια συνταγή της κυρία Αννας Καλλεργη για ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ CHEESECAKE από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ατομικά γλυκάκια ψυγείου τύπου cheesecake

Δροσερό και ντελικάτο, το γλυκάκι που έφτιαξα φίλοι μου!!!!
Την ιδέα την πήρα από την χρυσοχέρα μας κυρία Αναστασία Χρυσοστομίδου, που την ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Με μερικές αλλαγές στο "στήσιμο" και στο στόλισμα του γλυκού.

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα digestive
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
20 μέτριες φράουλες
2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κονιάκ
 
Πλένουμε και κόβουμε στα δύο ή τέσσερα κομμάτια τις φράουλες.
Τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Σε μέτρια φωτιά τις ανακατεύουμε, να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν.
Δεν τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς, να έχουν λίγη ρευστότητα.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
Σε δοχείο ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι με το ζαχαρούχο να ενσωματωθούν.
Σε ποτήρια ή μπολάκια, βάζουμε 1 στρώση από το μπισκότο-μια στρώση από το μείγμα γιαουρτιού και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, άλλη μια φορά.
Στολίζουμε με τις φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι θεσπέσιο.
Η γλυκόξινη γεύση του γιαουρτιού με το ζαχαρούχο, σε συνδυασμό με τις σωταρισμένες φράουλες, δεν περιγράφεται...