Γαλλικές καρδιές (Palmiers)



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη για ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ (PALMIERS) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γαλλικές καρδιές (Palmiers)

Ένα πολύ πολύ νόστιμο, γλυκό σνακ, τραγανό και αφράτο, καλύτερο από του εμπορίου.

Υλικά:
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας αποψυγμένο
160 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ. του γλυκού κανέλα
20 γρ. LURPAK λιωμένο
 
Βγάζουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 τουλάχιστον ώρες.
Ανακατεύουμε σε μπολ, άσπρη, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Πασπαλίζουμε στον πάγκο μας λίγο από το μείγμα της ζάχαρης.
Αλείφουμε τη μία πλευρά του φύλλου με βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω στο μείγμα.
Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με βούτυρο και την πασπαλίζουμε πάλι με το μείγμα της ζάχαρης.
Προσεχτικά ρολάρουμε και τις δύο πλευρές μέχρι τη μέση ισόποσα, μέχρι να ακουμπήσει η μία στην άλλη. (Σας έχω φώτο).
Κόβουμε ελάχιστα τις άκριες του φύλλου, να είναι ομοιόμορφες.
Φτιάχνουμε και τα δύο κομμάτια φύλλου που έχει η συσκευασία.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στον καταψύκτη για 20 λεπτά .
Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε κομμάτια σε πάχος 1 εκατοστού (μου βγήκαν 21 κομμάτια το κάθε μπαστούνι).
Πανάρουμε το κάθε κομμένο κομμάτι στο υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, να πάει παντού και στα πλαϊνά κάθε κομματιού.
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί σε απόσταση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και ανάλογα το φούρνο μας.
Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με κουβερτούρα ,λιωμένη σε μπεν-μαρί, μαζί με λίγο ηλιέλαιο.
Είναι υπέροχα φίλοι μου και σκέτα και με σοκολάτα.
Τα διατηρούμε σε καλά κλειστό δοχείο, για να μην μαλακώσουν.