Πανεύκολα και πεντανόστιμα κουλουράκια βανίλιας



Μια συνταγή για ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ από τη σελίδα neraideskaidrakoi.gr

Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα, γίνονται πολύ γρήγορα. 
Έχουν όμως ένα σοβαρότατο μειονέκτημα: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
Σας δίνω εδώ την ποσότητα που φτιάχνω εγώ, η οποία βγάζει αρκετά κομμάτια. Θα μπορούσατε όμως να κάνετε και ακριβώς τις μισές ποσότητες.

Υλικά
500gr βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια (400gr) άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί στο ψυγείο (ειδικά το καλοκαίρι) για περίπου μισή ώρα.
Φτιάχνουμε τα κουλουράκια με το ειδικό μηχάνημα ή με κουπ-πατ!
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν) στον αέρα στους 160 βαθμούς.
Τα κουλουράκια είναι έτοιμα!

Extra tips
Τα υλικά είναι καλό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να δέσουν καλύτερα.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο και εξαρτάται από το πόσο σας αρέσει να είναι ξεροψημένα ή όχι!