
ΤΕΛΕΙΑ ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
- 1 ασπράδι αυγού
- 200 ml γάλα
- 100 ml νερό
- 100 ml σπορέλαιο
- Βούτυρο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Φέτα
- 550 - 600 γρ αλεύρι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
- Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
- Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
- Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
- Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
- Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
- Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δημιουργός συνταγής: Μαμαδιστικες συνταγες της Αργυρως Π, συνταγή Foodaholics
