Γλυκό σαβαγιάρ με κρέμα και ζαχαρούχο γάλα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΓΛΥΚΟ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Γλυκό σαβαγιάρ με κρέμα και ζαχαρούχο γάλα

Δροσερό και γευστικό!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ::.
Υλικά Κρέμας:
4 αυγά,
8 κ.σ. ζάχαρη,
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα,
500 γρ. γάλα φρέσκο,
6 κ.σ. κορν φλάουρ,
2 βανίλιες,
250 γρ. βούτυρο.

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα τα αυγά - βανίλιες - ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα...
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα.
Βάζουμε την κατσαρολίτσα πάνω στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο γάλα.
Μόλις πήξει την κατεβάζουμε την ρίχνουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 1.ωρα.
Την βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα της το βούτυρο σε κομματάκια και την χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα σκεύος 200 ml γάλα φρέσκο.
Βουτάμε δευτερόλεπτα ΣΑΒΑΓΙΆΡ και βάζουμε μια στρώση στο τάπερ η ταψί (26ν).
Ρίχνουμε πάνω την κρέμα.
Κλείνουμε με ΣΑΒΑΓΙΆΡ με την ίδια διαδικασία δηλαδή τα βουτάμε ελαφρώς στο γάλα.

ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα,
1 λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση:
Τα χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά.
Και τελειώνουμε βάζοντας την πάνω στα ΣΑΒΑΓΙΆΡ.
Για διακόσμηση ξύσμα λεμονιού.