Δίπλες



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικης Πλατη για ΔΙΠΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Δίπλες

Υπέροχες, τραγάνες, γεμάτες φουσκαλίτσες!
Τις δαγκώνεις και το στόμα σου γεμίζει αρώματα από πορτοκάλι, ούζο, μέλι, κανέλλα και καρύδια.

Υλικά
 5 αυγά 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
1 ποτήρι του κρασιού ούζο 
λίγο αλάτι 
αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια σφιχτή ζύμη

Σιρόπι
1 ποτήρι νερό 
1 ποτήρι ζάχαρη 
3 κουταλιές της σούπας μέλι 
φλούδα πορτοκαλιού 
ξύλο κανέλλας 
και γαρύφαλλο

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά. 
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. 
Το χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με την μηχανή ή τον πλάστη.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο τυλίγοντας με δύο πιρούνια. 
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
Ρίχνουμε λίγες λίγες τις δίπλες, τις αναποδογυρίζουμε μια φορά και τις βγάζουμε. 
Τις βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι καρύδι και κανέλλα!!