Πάστα ταψιού με μους φράουλα



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα ταψιού με μους φράουλα

Υλικά
Παντεσπάνι
9 αυγά
270 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
2 βανίλιες
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο

Μους φράουλα
600 ml φυτική σαντιγί στο πράσινο κουτί
2 φακελάκι ζελέ φράουλα
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν έβαλα

Εκτέλεση μους φράουλα
Φτιάχνουμε το ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού και το βάζουμε στο ψυγείο. 
Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ κι όταν πήξει ελαφρώς το ζελέ το προσθέτουμε στη σαντιγί με την άχνη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Γλάσο
250 γρ. κουβερτούρα
200 ml γάλα
2 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλάουρ και κακακο.
Ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα και τελος το βουτυρο. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου, πανω - κατω αντιστασεις. 
Εβγαλα 3 παντεσπανια. 
Χρησιμοποίησα μόνο τα 2!! Το 3ο το έβαλα κατάψυξη.

Εκτέλεση γλάσο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. 
Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. 
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό. 
Το γλάσο πρέπει να είναι στους 30 βαθμούς..

Σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι.

Στόλισμα
Φραουλες

Το γλυκό το έκοψα με κλωστή.
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 30 κομμάτια.