Υπέροχη καρυδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Υπέροχη καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω 8 ΚΡΟΚΟΥΣ με 8 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ πολύ καλά.
Προσθέτω 1/2 κ.γ ΣΟΔΑ διαλυμένη σε 1/2 φλιτζανάκι ΚΟΝΙΑΚ, ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ και 1 κ.γ. ΚΑΝΕΛΑ.
Έχω κάνει μαρέγκα τα 8 ΑΣΠΡΑΔΙΑ σε άλλη λεκάνη και αρχίζω να προσθέτω στο πρώτο μείγμα εναλλάξ μια κουταλιά ΜΑΡΕΓΚΑ - μια κουταλιά ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ (αυτό συνολικά πρέπει να είναι 8 κ.σ) στο οποίο σιμιγδάλι πρέπει να έχω προσθέσει 2 κ.γ γεμάτα ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ανακατεύοντας με σπάτουλα πλέον απαλά και στο τέλος 8 κ.σ ΚΑΡΥΔΙ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, σε βουτυρωμένο, αλουμινένιο ταψάκι Νούμερο 28, στην μεσαία σχάρα σε αερόθερμο!

Σιρόπι:
3 φλιτζάνες ζάχαρη 
2,5 φλιτζάνες νερό 
1 ξυλάκι κανέλα 

Στη μέγιστη θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτά της ώρας από το σημείο του βρασμού.
Σβήνω και σιροπιάζω όταν βγει από το φούρνο. 
Ή καυτό σιρόπι και ζεστό γλυκό ή κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό,