Λιαστές ντομάτες



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou‎ για ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λιαστές ντομάτες

Υλικά που θα χρειαστούμε
Ντοματούλες πομοντόρο όχι πολύ μεγάλες όσο πιο μικρές τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν και δεν θα υπάρχει πιθανότητα να σας χαλάσουν στον ήλιο
αλάτι 
σκόρδο
δυόσμος φρέσκος
δεντρολίβανο
ρίγανη 
δαφνόφυλλα
μπαχάρι
κάπαρη
λάδι ελαφρύ
ζάχαρη
ξύδι

Πάνω σε ταψί και σε λαδόκολλα με χαρτί κουζίνας τοποθετούμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει στη μέση. Το χαρτί τα βάζουμε για να απορροφούν γρήγορα τα υγρά τους.
Αφού κόψουμε την ντοματούλα στην μέση την πιέζουμε λίγο ελαφρά με το δάχτυλό μας να φύγουν τα πολλά υγρά της, την αραδιάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε αλατάκι από πάνω τόσο όσο τρώμε στην σαλάτα και λίγο παραπάνω.
Σκεπάζουμε τις ντομάτες με διπλό τούλι και τις αφήνουμε στον ήλιο μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να ξεραθούν καλά.
Όταν είναι έτοιμες τις μαζεύουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
Η επιτυχία της συνταγής εδώ είναι τα πολλά μυρωδικά το ξύδι και η ζάχαρη.
Τρίβουμε σκόρδο, συνήθως μία σκελίδα μεγαλούτσικη κι αν θέλουμε και μία ολόκληρη σε κάθε βάζο, βάζουμε δυόσμο φρέσκο, δεντρολίβανο. δαφνόφυλλα, μπαχάρι, ρίγανη, κάπαρη και γενικά ότι σας αρέσει και έχετε στο σπίτι, λάδι ελαφρύ τύπου αραβοσιτέλαιο για να μην παγώνει στο ψυγείο, μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ζάχαρη και μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι.
Ανακατεύετε καλά τις ντομάτες και όλα τα υλικά μαζί και τις βάζετε μέσα σε βαζάκια αποστειρωμένα, τις σκεπάζετε με λάδι ελαφρύ και της φυλάσσεται στο ψυγείο.