Λεμονοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Λεμονοπιτάκια

Πολύ τραγανά, πολύ γευστικά, εξαιρετικά!

Υλικά για 12 Λεμονοπιτάκια
Ζύμη
400 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο,
2 κ.γ. μπέικιν,
8 κ σ. άχνη ζάχαρη,
2 αυγά,
200 γρ. παγωμένο βούτυρο.

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ζυμώνουμε σε αφράτη λεία ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε στα δύο.
Το ένα κομμάτι το βάζουμε σε σακούλα.
Βουτυρώνουμε τις φόρμουλες μας και βάζουμε μίγμα από το δεύτερο κομμάτι στην κάθε θήκη φόρμας.
Στην συνέχεια τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για 30 λεπτά..

ΚΡΕΜΑ 
3 κρόκοι αυγών,
1 κ.σ. βούτυρο,
100 γρ. ζάχαρη,
1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του
1 βανίλια,
75 ml χυμό λεμονιού φρέσκου,
175ml νερό,
25 γρ κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει.
Ρίχνουμε στην συνέχεια έναν - έναν τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα.
Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα (χυμό - ξύσμα - βανίλια, βούτυρο) και ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Την κατεβάζουμε και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη να κρυώσει.
Συνεχίζουμε βγάζουμε της θήκες από το ψυγείο.
Βάζουμε στο καθένα από μια κ.σ. κρέμα.
Βγάζουμε και την ζύμη από την σακούλα και κόβοντας μικρά - μικρά κομμάτια τα βάζουμε πάνω στην κρέμα.
Τέλος τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ανάλογα φυσικά το φούρνο.
Όταν τα βγάζουμε και αφού έχουν μισοκρυώσει πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη.