Μοσχαράκι με φρέσκες μπάμιες



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΠΑΜΙΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι με φρέσκες μπάμιες

Υλικά
1,5 κιλό μοσχαράκι από χτένι
1 έως 2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
3 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
1 kg μπάμιες φρέσκες
2 λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες.
Τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
Κατά τη διάρκεια τις ανακατεύουμε.
Στη χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας να σοταριστεί πολύ καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε δυο - τρεις φορές να μυρίσουν και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα λίγο νεράκι και κλείνουμε τη χύτρα.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου.
Κατόπιν ρίχνουμε τις μπάμιες στη γάστρα και από πάνω το κρέας μαζί με τη σάλτσα του.
Λίγο νεράκι, ανακατεύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια εάν χρειάζεται νεράκι.
Το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με το λαδάκι του.
Προς το τέλος, 10 λεπτά πριν, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού από πάνω.