
Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχαράκι από χτένι
- 1 έως 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 kg μπάμιες φρέσκες
- 2 λεμόνια το χυμό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες.
- Τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
- Κατά τη διάρκεια τις ανακατεύουμε.
- Στη χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας να σοταριστεί πολύ καλά.
- Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε δυο - τρεις φορές να μυρίσουν και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα λίγο νεράκι και κλείνουμε τη χύτρα.
- Βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου.
- Κατόπιν ρίχνουμε τις μπάμιες στη γάστρα και από πάνω το κρέας μαζί με τη σάλτσα του.
- Λίγο νεράκι, ανακατεύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά.
- Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια εάν χρειάζεται νεράκι.
- Το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με το λαδάκι του.
- Προς το τέλος, 10 λεπτά πριν, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki