Γαρίδες με σάλτσα και φέτα



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και φέτα

Υλικά
500 γρ. περίπου γαρίδες κατεψυγμένες αποφλοιωμένες ή ολόκληρες μεγάλες γαρίδες φρέσκες, όσες θέλετε, με το κεφάλι και το τσόφλι.
4-5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, ανάλογα πόσο ντοματένιο το θέλετε ή 1-2 συσκευασία-ες έτοιμη τριμμένη ντομάτα σε βαζάκι
1 ή 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε βέργες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2φυλλα δάφνη
Λίγη ρίγανη ξερή
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Καυτερή πιπεριά

Αρχικά ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες μας.
Σε ένα τηγάνι καίμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. 
Το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά και προσθέτουμε και το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια. 
Το αφήνουμε για λίγο να αρωματίσουν το ελαιόλαδο και τα αφαιρούμε προσεκτικά.
Ρίχνουμε και τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε τις γαρίδες με το ουζάκι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την πιπεριά, την αφήνουμε για λίγο να μαραθεί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. 
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ξερή ρίγανη, λίγο καλύτερη πιπεριά και λίγο ζεστό νεράκι (1/2 ποτήρι του νερού) και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τις γαρίδες. 
Ανακατεύουμε να δέσουν με τη σάλτσα μας. 
Αφήνουμε να σιγοβράσουν 5 λεπτά μαζί. 
Προσθέτουμε τον φρέσκο μαϊντανό και μετά από 4-5 λεπτά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματίζοντάς την με τα δάχτυλα, ανακατεύουμε ελαφριά για τελευταία φορά και σερβίρουμε ζεστό και μοσχομυριστό το φαγητό.