Τα τέλεια γεμιστά με κιμά!

Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι

ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ!


Φτιάξτε τα έτσι και απολαύστε τα πιο ωραία γεμιστά με κιμά!!
Γίνονται υπέροχα!!!


Υλικά

  • 15 πιπεριές για γέμισμα (διαλέγουμε λεπτόφλουδες)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο - χοιρινό)
  • 15 κ.σ. ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 - 3 κ.σ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτό κ.γ ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις ανοίγουμε κόβοντας τα καπάκια τους και βγάζουμε τα σπόρια.
  2. Ρίχνουμε στον πάτο κάθε μίας πιπεριάς λίγο αλατάκι και τις τοποθετούμε στο πυρέξ.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω.
  4. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά και το ρύζι και ανακατεύουμε πιέζοντάς ώστε να σπάσει ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα στην οποία έχουμε ρίξει τη ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και μαϊντανό, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  7. Γεμίζουμε μέχρι πάνω τις πιπεριές κι από πάνω τους ρίχνουμε λίγο αλατάκι, λίγο χυμό ντομάτας και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  8. Αν έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με λίγο χυμό ντομάτας.
  9. Συμπληρώνουμε με νεράκι που να φτάνει μέχρι τη μέση της πιπεριάς και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω.

Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget