Τα τέλεια γεμιστά με κιμά!



Μια συνταγή για ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τα τέλεια γεμιστά με κιμά!

Φτιάξτε τα έτσι και απολαύστε τα πιο ωραία γεμιστά με κιμά!!
Γίνονται υπέροχα!!!

Υλικά
15 πιπεριές για γέμισμα (διαλέγουμε λεπτόφλουδες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο - χοιρινό)
15 κ.σ. ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 - 3 κ.σ. χυμός ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κ.γ ρίγανη
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πλένω καλά τις πιπεριές, τις ανοίγω κόβοντας τα καπάκια τους και βγάζω τα σπόρια.
Ρίχνω στον πάτο κάθε μίας πιπεριάς λίγο αλατάκι και τις τοποθετώ στο πυρέξ μου.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω.
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω τον κιμά και το ρύζι και ανακατεύω πατώντας ώστε να σπάσει ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα στην οποία έχω ρίξει τη ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και μαϊντανό, λίγο νερό και σιγοβράζω για 10 λεπτά.
Γεμίζω μέχρι πάνω τις πιπεριές κι από πάνω τους ρίχνω λίγο αλατάκι, λίγο χυμό ντομάτας και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Αν έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνω μέσα στο ταψί μου μαζί με λίγο χυμό ντομάτας.
Συμπληρώνω με νεράκι που να φτάνει μέχρι τη μέση της πιπεριάς και ψήνω για μία ώρα στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω.