Σταφίδα γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Βάνας Ντελή για ΣΤΑΦΙΔΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρέματα "Deli"cious!


Σταφίδα γλυκό του κουταλιού

Γλυκό του κουταλιού σταφίδα! Είναι ο καιρός του! 
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο νόστιμο γλυκό σταφίδα !!!

Και η συνταγή μου
2 κιλά σταφίδα
1800 γρ. ζάχαρη
Χυμός ενός λεμονιού
Αρμπαρόριζα 2 φυλλαράκια ή βανίλια για άρωμα

Ξεχωρίζουμε τις ρόγες απ' τα τσαμπιά προσεχτικά να μην τις χαλάσουμε.
Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε απ' τα νερά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σταφύλια και τη ζάχαρη σε στρώσεις.
Αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο.
Κατόπιν βάζουμε το γλυκό να βράσει .
Νερό θα χρειαστεί ελάχιστο έως καθόλου (έριξα μισό κρασοπότηρο).
Ξαφρίζουμε καλά και βράζουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουμε την άλλη μέρα .
Την επόμενη που θα 'χει βγάλει τα υγρά του ξαναβάζουμε να δέσουμε το γλυκό.
Προς το τέλος του βρασμού, σχεδόν όταν δέσει το γλυκό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα
Ότι μας αρέσει από άρωμα!
Εγώ πρόσθεσα 1 βανίλια μόνο, γιατί θέλω να κυριαρχεί η γεύση του φρούτου.