Κουλούρια Σουσαμένια



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Γκιαούρη‎ για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλούρια Σουσαμένια

Υλικά
1 κουπα χλιαρό νερό
1 φακελακι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζαχαρη
1 κ.γ. αλατι
500 γρ. αλεύρι

Για την επικάλυψη
500 ml χλιαρο νερό
2 κ.σ. ζαχαρη
Σουσαμι

Εκτελεση
Διαλύουμε πρώτα στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι.
Ζυμωνουμε και αφηνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Χωριζουμε τη ζύμη σε μπαλακια, πλάθουμε το καθένα κορδόνι και το ενώνουμε σε σχήμα κουλουριού.
Βουτάμε τα κουλούρια στο μείγμα με το νερό και τη ζάχαρη, έπειτα στο σουσάμι, τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν πάλι.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτα να πάρουν χρώμα.