Γαλακτομπούρεκο



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Γαλακτομπούρεκο

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!!!

Υλικά
10 φυλλα κρουστας καλης ποιοτητας,
300 γρ. καλο αγελαδινο βουτυρο

ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο γαλα,
180 γρ σιμιγδαλι,
100 γρ ζαχαρη,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει.
Ριχνουμε βροχηδόν το σιμιγδαλι, ανακατευουμε και μολις πηξει ελαφρως την κατεβαζουμε.
Ριχνουμε τη βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια και ανακατευουμε τουλαχιστον για 10 λεπτα.
Βουτυρωνουμε με 50 γρ βουτυρο το ταψι μας και τα 250 γρ βουτυρο το λιωνουμε.
Βαζουμε στο ταψι φυλλο και το ραντιζουμε με πινελο με βουτυρο, ξανά βαζουμε φυλλο - ραντισμα και ξανα φυλλο - ραντισμα, συνολικα 5 φυλλα.
Ριχνουμε την κρεμα.
Πανω στην κρεμα συνολικα βαζουμε 5 φυλλα με την ιδια διαδικασια (ραντισμα βουτυρου).
Κλεινουμε τα πλαϊνά, το βουτυρωνουμε καλα και στη συνεχεια στο ψυγειο για 1 ωρα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη, μισο λεμονι και 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα.

Ψηνουμε το γαλακτομπουρεκο στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις μέχρι να κοκκινίσει καλα.
Οταν το βγαλουμε οπως ειναι καυτο το σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι!