Χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με τις βανίλιες και το μπέικιν, εναλλάξ με το γάλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο σκεύη και προσθέτουμε στο ένα το κακάο ανακατεύοντας το καλά.
Διαλύουμε τον καφέ με τέσσερις κουταλιές γάλα, το προσθέτουμε στο μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να βάζουμε με βαθιά κουτάλα εναλλάξ στο κέντρο της φόρμας μία κουτάλα λευκό μείγμα και μία με κακάο.
Όταν τελειώσει τραβάμε με μία οδοντογλυφίδα γραμμούλες απ’ έξω προς το κέντρο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά, στις αντιστάσεις.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!