Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, πιπεριές και γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στη γάστρα βάζουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, ένα καρότο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. 
  2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στο κρέας και το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες. 
  3. Προσθέτουμε βούτυρο καλό για άρωμα και νερό. 
  4. Ψήνουμε γύρω στις 3 ώρες. 
  5. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο ανοίγουμε την γάστρα και βάζουμε κομμάτια από γραβιέρα.
  6. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί!

Δημιουργός συνταγής: Αγγελικη Πλατη