Κρεμώδης σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι



Μια συνταγή για ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ από τη σελίδα Julias Album


Κρεμώδης σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι

Ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα, κοτόπουλο, χοιρινό, μπριζόλες κλπ.

Υλικά για 4 μερίδες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
150 - 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
5 φέτες μπέικον , μαγειρεμένες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα μία φορά.
Δεν τα αλατίζουμε καθόλου! Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα μανιτάρια θα καραμελωθούν.
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε 5 φέτες μπέικον στο φούρνο ή τις τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι.
Το στραγγίζουμε από το λίπος, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και φρέσκο ​​θυμάρι και ανακατεύουμε. 
Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά για να αναμειχθούν οι γεύσεις και η σάλτσα να μειωθεί λίγο. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι αν χρειαστεί. 
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ