Κρεμώδης σάλτσα μανιταριών με μπέικον και θυμάρι

Ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα, κοτόπουλο, χοιρινό, μπριζόλες κλπ.

Υλικά για 4 μερίδες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
150 - 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
5 φέτες μπέικον , μαγειρεμένες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα μία φορά.
Δεν τα αλατίζουμε καθόλου! Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα μανιτάρια θα καραμελωθούν.
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε 5 φέτες μπέικον στο φούρνο ή τις τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι.
Το στραγγίζουμε από το λίπος, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και φρέσκο ​​θυμάρι και ανακατεύουμε. 
Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά για να αναμειχθούν οι γεύσεις και η σάλτσα να μειωθεί λίγο. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι αν χρειαστεί. 
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!