
ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα
γλάσο σοκολάτας
100γρ.κουβερτούρα
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος (από πάνω έβαλα και λευκή κουβερτούρα)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά και χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο, την άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μείγμα κι από πάνω το καφέ.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανακατεύοντάς το.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανακατεύοντάς το.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και αν βυθίσουμε το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί.