Κριθαρότο με καλαμάρι και θαλασσινά



Μια συνταγή της κυρίας Nancy Michalakou για ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.


Κριθαρότο με καλαμάρι και θαλασσινά

Υλικά
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο
12 γαρίδες νο3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
200 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καροτα ροδέλες
1πρασο
1 πιπερια Φλώρινης
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml λευκό κρασί
1.400 - 1.500 ml καυτό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. 
Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τες. 
Τις μεταφέρουμε στο πιάτο με τα καλαμαράκια.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Μέτριο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. 
Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών πριν ρίξουμε την επόμενη κ.ο.κ.
Και τελειωνω στο φούρνο για 10 λεπτά.