Κριθαρότο με καλαμάρι και θαλασσινά



ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ


Υλικά
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο
12 γαρίδες νο3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
200 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καροτα ροδέλες
1πρασο
1 πιπερια Φλώρινης
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml λευκό κρασί
1.400 - 1.500 ml καυτό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. 
Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τες. 
Τις μεταφέρουμε στο πιάτο με τα καλαμαράκια.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Μέτριο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. 
Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών πριν ρίξουμε την επόμενη κ.ο.κ.
Και τελειωνω στο φούρνο για 10 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!